Ayurvedische massage

Wie gezond is, is blij

Ayurvedische massage stimuleert het zelfherstellende vermogen in het lichaam. Je activeert de levenskracht en helpt het lichaambewustzijn te vergroten.
Tijdens de ayurvedische massage wordt je met warme kruidenolie gemasseerd wat meteen een ontspannende werking heeft. De olie wordt in de huid gemasseerd, zodat het diep in de weefsels trekt en de kruiden hun helende werking kunnen doen. De ayurvedische olie is tegelijk voedend en versterkend voor het lichaam De drukpunt-massage lost geblokkeerde spanningen op en helpt de energieën in het lichaam te harmoniseren.
Massage verbetert de bloedcirculatie, verwijdert afvalstoffen uit de weefsels, herstelt fysieke en mentale vermoeidheid, laat stijfheid en zwaarte verdwijnen.
Het werkt energetiserend en bevordert een gezonde diepe slaap. Ze stimuleert het zenuwstelsel en het auto-immuunsysteem.

Massage hoort volgens de ayurveda bij de preventieve geneeskunde. Het voorkomt de gevolgen van met name een verhoogde vata dosha wat kan leiden tot fysieke ongemakken. Vata kan verhoogd zijn in je basisconstitutie, maar ook door andere oorzaken: klimaat, leeftijd, leefwijze. In de klassieke yogatraditie wordt geadviseerd om yogabeoefening te ondersteunen met (zelf )massage om daarmee bloedsomloop en lymfestelsel te stimuleren, gewrichtsklachten te voorkomen of behandelen. Op subtieler niveau wordt door ayurvedische massage prāna (levensenergie) gestimuleerd en worden blokkades in marma’s (drukpunten) opgeheven. Ayurvedische massage leidt tot een diepgaander inzicht in het functioneren van lichaam en bewustzijn.

Tarieven € 50,00 per massage van 75 minuten

Goed om te weten
 

  • Gebruik voor de massage geen overvloedige maaltijd en vermijd het drinken van koffie en alcohol vlak voor de massage.
  • Drink ná de massage extra water (lauw of gekookt) om de afvalstoffen te verwijderen.
  • Houdt rekening met je kleding: de olie kan vlekken veroorzaken op je kleding.
  • Plan je massage ruim in (1,5 uur) neem ook tijd voor jezelf ná de massage.
  • Na de massage is het raadzaam om de olie een paar uurtjes in te laten trekken voor je je doucht.
  • De eerste drie maanden van een zwangerschap geen massage ondergaan.
  • Massage wordt niet toegepast in geval van koorts en ziekte met een acuut of actief karakter.

Voor meer info of het maken van een afspraak:
Via email: yogapraktijk-empel@home.nl
M: 06 4299 3994