Wat de cursisten ervaren

Marloes van Nieuwehoven:
"Omdat ik tob met de naweeën van een ongeluk en flinke armblessure heb ik Marianne gevraagd of ze me kan helpen. Ik wil graag in een privéles met haar puzzelen op wat houdingen die nu moeilijk voor me zijn zodat ik weer yoga kan gaan doen. Op de afgesproken tijd gaan we aan de slag op haar mooie yogazolder. Marianne maakt er veel meer van dan alleen wat praktische aanwijzingen. Ze ziet precies wat ik nodig heb. Eerst  thuis komen bij mezelf door aandacht te besteden aan een ademhaling die mij weer kracht geeft en mijn hoofd helemaal leeg maakt. Het lijkt erop dat ik de uit-knop heb gevonden in mijn hoofd: heerlijk! Natuurlijk nemen we ook wat houdingen door en krijg ik alternatieven aangereikt. We proberen samen uit wat wel en niet werkt. Samen puzzelen en persoonlijke aanwijzingen krijgen is echt heel fijn. Hier heb ik nog lang plezier van".

Yvet Paulides:
"wat ik prettig vind aan Marianne is dat ik me welkom voel, ze straalt rust uit en ze heeft een heel prettige stem. De oefeningen zijn afwissellend en iedereen kan meedoen. Je kijkt steeds wat jouw eigen lichaam op dat moment toelaat. Het is ook niet belangrijk dat je elke oefening heel 'lenig' uitvoert. Na de les ga je heerlijk ontspannen naar huis. Dankzij Marianne ben ik me meer bewust geworden van mijn lichaam en vooral van mijn ademhaling. Dit heeft me gehopen tijdens een periode van veel stress en 'in mijn hoofd' te zijn. Marianne is een topper!"

Ilse Lanser:
"Yoga is voor mij loslaten en overgave. Hiervoor is een deskundige begeleiding onmisbaar. Die begeleiding biedt Marianne, prettige rustige stem, kennis van anatomie, altijd in ontwikkeling, geen les hetzelfde, precies de juiste balans tussen nuchterheid en spiritualiteit. Daarnaast krijg je regelmatig ayurvedische adviezen aansluitend op het seizoen en de daarin meest voorkomende gezondheidsklachten. Mij brengt het meer lichaamsbewustzijn, souplessen en veerkracht. De lessen zijn echt een moment voor jezelf. Na afloop weet je vaak precies hoe het er bijstaat qua fitheid en spanning. Elke les wordt afgesloten met een fijne ontspanningsoefening. Ik kan het iedereen aanraden."

Maaike Pijnenburg:
"Het is heerlijk om even een moment voor mezelf te hebben en na de hectiek van de dag terug te komen in het hier en nu. Het lijkt alsof ik tijdens de lessen meer respect en vertrouwen krijg in mijn eigen lichaam omdat ik er op een andere en bewustere manier mee bezig ben. Na de les is mijn hoofd leeg en voelt het of ik op vakantie ben geweest."

Lilianne:
"yogales is voor mij een rustpunt midden in de werkweek. Er zit een fijne opbouw in de lessen en er heerst een prettige sfeer van concentratie zonder zweverig te zijn. En er is plek voor humor. Langzaam verleg ik mijn grenzen in de oefeningen en na de les resteert een gevoel van rijke voldaanheid."